SAVJETI KOJI ĆE VAM DOBRO DOĆI KAD KASNITE NA POSAO: Kako se našminkati za 10 minuta

Svi se volimo dotjerati, našminkati, lijepo obući, ali nemamo uvijek vremena za to.

  • Žena

  • 13. Nov. 2022  

  • 0

Kada je riječ o nanošenju šminke, jeste li znali da to možete uraditi i za 10 minuta, a da postignete odličan efekt.

Slavna vizažistica Katie Mellinger ranije je za Byrdie podijelila svoje savjete i tehnike za brzo šminkanje.

Počnite s očima

Kada se želite brzo i učinkovito našminkati, počnite s očima. Ostatke sjene s lica možete brzo očistiti sredstvom za skidanje šminke, a zatim nastaviti s ostatkom rutine. Nema potrebe za ponovnim nanošenjem proizvoda ili gubitkom vremena.

Koristite prste

Ne trebate ulagati u skupe kistove i blendere kako bi vaša šminka izgledala besprijekorno.

- Prsti su izvrstan alat za jednostavno nanošenje šminke - objašnjava Mellinger, a ako je nešto dobro za takvu profesionalku, onda mora biti dobro i za ostatak populacije.

Ne moramo ni spominjati koliko ćete uštedjeti s ovom metodom nanošenja šminke, pa će vam ostati više novca za druge makeup proizvode.

Namočite spužvicu za šminkanje

Dok je korištenje prstiju najbolja metoda za brzo šminkanje, uvijek se možete okrenuti provjerenim alatima ako radije ne biste zaprljali ruke. Ako odaberete spužvicu za šminkanje kao svoj aplikator, pobrinite se da je vlažna, a ne suha.

Mellinger objašnjava da ćete tako besprijekorno nanijeti šminku, ali će se manje proizvoda upiti u spužvicu, pa ćete uštedjeti na tome. Držite spužvicu pod mlakom vodom 30 sekundi, zatim je lagano stisnite kako biste uklonili višak vode.

Koristite višenamjenske proizvode

Kada je riječ o ubrzanju vaše rutine šminkanja, proizvodi koji se mogu koristiti u više koraka bit će vaš najbolji prijatelj. Višenamjenski proizvodi pomažu pri brzom nanošenju i ne morate nagađati o podudaranju boja. Primjera radi, omiljeni ruž možete iskoristiti kao rumenilo ili pak kao sjenu.

Pripazite na obrve

Posjedovanje olovke za obrve ključno je za brzo nanošenje šminke. Mellinger preporučuje da potražite olovke za obrve s češljićem s jedne strane i olovkom s druge kako biste uštedjeli na vremenu.

Ne žurite s ispravljanjem grešaka

U žurbi češće griješimo, što posebno vrijedi za nanošenje šminke. Sigurno vam se dogodi da završite s mrljom na kapku ili ispod oka tokom nanošenja maskare.

Mellinger objašnjava kako takve mrlje ne bismo trebali brisati dok su još mokre jer ćemo tako razmrljati sjenu i bespotrebno dodati više vremena za cijeli look.

Sačekajte dok se maskara ne osuši, a zatim je obrišite blazinicom.

Njegujte kožu

Možda najvažniji korak je priprema i njega vaše kože. Koža je platno za sve što na nju nanosimo, pa će vam pravilna njega itekako olakšati šminkanje. Kako biste održali svoju kožu u vrhunskoj formi, koristite sredstvo za čišćenje svakodnevno, piling dva do tri puta sedmično i hidratantnu kremu ujutro prije nanošenja šminke i navečer prije odlaska u krevet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...