SLAVLJE U SANDŽAKU: Usame Zukorlić proglasio pobjedu svoje liste na izborima...

Zukorlić je rekao da ovu pobjedu posvećuju svom bivšem lideru Muameru Zukorliću.

  • Regija

  • 14. Nov. 2022  

  • 5

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić proglasio je sinoć pobjedu svoje liste „Jedinstvo za slobodno Vijeće“ za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Članovima i simpatizerima te stranke, Zukorlić je rekao da je na osnovu 98 posto obrađenog materijala u Srbiji i 100 posto u Sandžaku, lista SPP pobijedila.

Osvojili su 12, od 35 vjećničkih mandata. S obzirom da to nije dovoljno da samostalno vode BNV, Zukorlić je naglasio da će drugim partijama ponuditi da formiraju novo Vijeće i time staviti tačku na tridesetdvogodišnju vladavinu sadašnjeg BNV-a.

Zukorlić je rekao da ovu pobjedu posvećuju svom bivšem lideru Muameru Zukorliću.

Nosilac liste SPP Misala Pramenković ocijenila je da su „Bošnjaci u Sandžaku i Srbiji pokazali da žele promjene“.

-Pokazali su da nisu zadovoljni kako je Vijeće vođeno proteklih decenija i da žele zaokret, kazala je Pramenković.

Pristalice SPP-a i SDP-a svoje izborne uspjehe proslavljali su ispred stranačkih prostorija, bez mnogo buke i kruženja automobilskih kolona po gradskim ulicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...