NEDIM BUKVIĆ PRIZNAO KRIVNJU: Vozilom nasrnuo na pripadnike SIPA, dobio šest mjeseci zatvora

Nakon razmatranja sporazuma, Sud je sporazum prihvatio, te mu izrekao navedenu kaznu.

  • Hronika

  • 15. Nov. 2022  

  • 0

Nedim Bukvić (1986) sporazumno je priznao krivnju, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na  kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

On je proglašen krivim za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

- Optuženi je priznao krivmju da se, dana 21.12.2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u općini Tešanj, upravljajući automobilom "škoda", oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e. Policijski službenici su tom prilikom bili angažovani na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela sa zadatkom lišenja slobode i navedenog Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede - saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud je sporazum prihvatio, te mu izrekao navedenu kaznu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...