OŠTRA REAKCIJA HELSINŠKIH ODBORA ZA LJUDSKA PRAVA SRBIJE I CRNE GORE: "Vučić nalogodavac orkestrirane hajke na Samardžića"

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i Crnogorski helsinški odbor su, u zajedničkom saopštenju, najoštrije osudili „orkestriranu harangu i hajku protiv profesora Nikole Samardžića“.

  • Regija

  • 15. Nov. 2022  15. Nov. 2022

  • 1

„Režim Aleksandra Vučića koji, pored bezbjednosno-obavještajnih službi i zloupotrijebljenih struktura vlasti, čine i kontrolisani batinaški mediji i batinaške, tzv. “navijačke”, grupe i ljudi iz mafijaškog i kriminalnog miljea, ne odustaje od zlokobne prakse da targetira i progoni sve koji imaju kritički odnos prema politici koju on sprovodi“, navodi se saopštenju.

Prema njihovim riječima, potreba aktuelne srpske vlasti za “unutrašnjim neprijateljima” i “neprijateljima države”, koji su se usudili da drukčije misle i zbore od predsjednika, ne jenjava.

„Razlog tome je prost: Vučiću su stalno potrebni neprijatelji, njegov život je neprestano ugrožen, a unutrašnje i međunarodne “zavjere” ga sprječavaju da ostavi ciljeve – koji su u svemu, bez obzira na njegovu propagandu i kontrolu svih struktura vlasti u Srbiji – suprotni od onih koje od njega godinama uzaludno očekuje i traži međunarodna zajednica. Duga i tužna lista novinara i intelektualaca koji su u Srbiji svoj angažman platili najvećom cijenom – sopstvenim životima – podsjeća nas, na najdramatičniji način, što se i kako može dogoditi poslije medijskih hajki i javnih prozivki kojima je sada izložen Nikola Samardžić“, navodi se u saopštenju.

Zbog toga, kako su kazali, očekujemo od predstavnika međunarodne zajednice da na vrijeme upozore predsjednika Srbije da obustavi zlokobne i opasne napade, za koje je on isključivi nalogodavac i krivac.

„Pošto je dr Samardžić, pored ostalog, optužen da je “potrčko i agent” predsjednika Crne Gore, očekujemo i sa te adrese jasno određenje prema ovom slučaju“, zaključuje se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...