BILATERALNI SUSRETI NA SAMITU LIDERA G20: "Francuska i Turska će nastaviti raditi na nastavku izvoza žitarica iz Ukrajine"

Francuski predsjednik je istakao da rat u Ukrajini povećava rizik od gladi u svijetu.

  • Evropa

  • 15. Nov. 2022  15. Nov. 2022

  • 0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da će Turska i Francuska nastaviti raditi na nastavku izvoza žitarica iz Ukrajine.

Macron je na Twitter nalogu podijelio fotografiju bilateralnog sastanka sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom na samitu lidera G20 u Indoneziji.

Francuski predsjednik je istakao da rat u Ukrajini povećava rizik od gladi u svijetu.

"Turska i Francuska će nastaviti raditi na tome da se izvoz nastavi nesmetano", kazao je Macron,  prenosi AA.

Sporazum o isporuci žitarica, postignutog uz koordinaciju Turske kako bi se riješio globalni problem s hranom, potpisan je u Istanbulu između Ukrajine, Rusije, Turske i UN-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...