APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ SUSJEDSTVA: Jako nevrijeme zahvatilo Hrvatsku, riva pod vodom, olujni udari vjetra...

Kako navode, problemi su i na cestama širom grada, a palo je i stablo. 

  • Regija

  • 22. Nov. 2022  

  • 2

Na Biokovu je izmjeren udar vjetra od 127 km/h.

Kako javlja Dalmacija Danas, već u 8 sati službena meteorološka stanica u Splitu, ona na Marjanu, izmjerila je udare juga do 103 km/h. Najjači udar do 8 sati izmjeren je na Sv. Juri na Biokovu, i to čak 127 km/h. 

Na Dinari i Kamešnici pada jaka susnježica. 

DHMZ je izdao crveni i narančasti alarm za većinu obale i to zbog jakog vjetra, oborina i opasnosti od grmljavinskog nevremena. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekinute su trajektne i katamaranske linije.

Veliki pljusak koji je krenuo u ranim jutarnjim satima u Puli već ostavlja prve posljedice. Kako javlja Glas Istre, poplavila je riva, a velikoj količini kiše ne pogoduje ni plima te se more prelilo na obalu. 

Kako navode, problemi su i na cestama širom grada, a palo je i stablo. 

Pljusak u Puli (snimio Milivoj MIJOŠEK)Foto: Glas Istre

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...