DENIS BEĆIROVIĆ NAKON SASTANKA S AMBASADOROM MURPHYIJEM: "Cijenimo dosadašnju podršku SAD-a, kao i..."

Na sastanku je, između ostalog, razgovorano o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na važnost inteziviranja reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 22. Nov. 2022  

  • 10

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyem i tom prilikom razgovarao o nizu vanjskopolitičkih i unutrašnjopolitičkih pitanja, saopćeno je iz kabineta Bećirovića.

Na sastanku je, između ostalog, razgovorano o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na važnost inteziviranja reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako Bosna i Hercegovina cijeni dosadašnju podršku SAD-a, kao i neophodnost međunarodnog prisustva u državi, prvenstveno EUFOR Misije ALTHEA. Također, ocijenio je važnom pomoć Ministarstva odbrane i institucija SAD-a Oružanim snagama BiH.

Također, tokom susreta su razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ambasador Murphy izrazio je očekivanje da će se nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, nakon dužeg zastoja, okrenuti ka ubrzanijem provođenju reformi, koje će pokrenuti zemlju iz stagnacije, navedeno je u saopćenju iz službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...