NOVA EPIZODA PROGONA RADE TRAJKOVIĆ: "Razmišljam da kaznu odležim u zatvoru"

Rada Trajković, političarka sa Kosova i predsjednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova, objavila je na svom Twitteru da je u toku nova epizoda njenog progona.

  • Regija

  • 22. Nov. 2022  22. Nov. 2022

  • 0

"Nova epizoda mog progona koji orkestrira režimska duboka država. Upravo sam obaveštena da je sudija Tatjana Sretenović preinačila oslobađajuću presudu po tužbi Radoičićevog prijatelja iz BIA, Bojana Dimića. Na 600.000 dinara odštete koju mu već plaćam, biće dodato još 100.000",  napisala je ona.

Kako je dodala, razmišlja o zatvoru.

„Razmišljam da umesto plaćanja kaznu za navodnu uvredu činovnika BIA odležim u zatvoru. A jednoga dana, u nekoj budućoj slobodnoj Srbiji, zamenićemo mi mesta: korumpirani činovnici BIA i njihove sudije neće biti deo državnog već kaznenog sistema – možda kao zatvorenici. Daće Bog“, napisala je ona.

Trajković  je i u novembru prošle godine objavila da joj je blokirana isplata penzije zbog duga po tužbi za povredu ugleda funkcionera Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Bojana Dimića, navodi Danas.rs.

Tada je objavila i Zaključak o sprovođenju izvršenja Prvog osnovnog suda u Beogradu iz koga se vidi da, pored glavnog duga sa zateznom kamatom od 500.000 dinara, mora da isplati i 38.700 dinara na ime parničnih troškova i 16.000 dinara na ime troškova izvršenja.

U obrazloženju presude, po kojoj Trajković mora da plati odštetu, navodi se da je tužilac podnio tužbu protiv nje jer mu je, gostujući u emisiji Utisak nedelje 2. juna 2019. godine, povrijedila čast i ugled iznoseći neistine i javno ga vrijeđajući tako što je izjavila da su u ubistvo Olivera Ivanovića umiješane bezbjednosne službe i mafija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...