SABORSKI ZASTUPNIK HRVOJE ZEKANOVIĆ: Kao mali miševi su se povukli u rupe i slijepo slušaju Milanovića…

Smatra da je ova odluka samo kap u moru pomoći koju je Hrvatska dosad s pravom pružila Ukrajini.

  • Regija

  • 28. Nov. 2022  

  • 3

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke, gostovao je u Novom danu N1 televizije, gdje je komentirao amandmane na prijedlog državnog proračuna za 2023. godinu, ali i odluku vlade o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga u misiji EU za vojnu pomoć Ukrajini (EUMAM), koju predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, ali i dio oporbe nisu podržali nazvavši je neustavnom.

Prokomentirao je i moguću obuku ukrajinskih vojnika te naglasio da apsolutno stoji uz odluku vladajućih.

"Desnica mora biti čvrsta, a oni su mlaki"

"U potpunosti sam na strani vladajuće većine, zadovoljan sam inicijativom. Da se mene pitalo, s ovom inicijativom bih požurio i prije, moj glas većina ima. Izvrsna mi je tema jer je tema razotkrivanja, da vidimo konačno lijevu oporbu koja je bila nejasna i kvazidesnu suverenističku oporbu kojoj ne znam što joj se događa", rekao je Zekanović pa dodao:

"Desnica mora biti čvrsta, a oni su mlaki. Kao mali miševi su se povukli u rupe i slijepo slušaju Milanovića i što on govori s Pantovčaka. Nisam očekivao ovakvu reakciju desnih stranaka. Njihov stav o ovoj temi mi je neshvatljiv. Milanović koji je inscenirao priču jer mu je dosadno, bio je predsjednik SDP-a, pa i neki SDP-ovci kažu da mu treba nabaviti saunu na Pantovčaku jer mu je dosadno."

Smatra da je ova odluka samo kap u moru pomoći koju je Hrvatska dosad s pravom pružila Ukrajini.

"To su gluposti. Donijeli smo deklaraciju u kojoj smo jasno osudili agresiju Rusije, dali smo 140 milijuna eura vojne pomoći. Rusija nas je stavila na popis neprijateljskih zemalja. Svima im je problem Milanović koji je zbog dosade doveo oporbu u nepriliku. Oni hitno moraju na Pantovčak na razgovor kako se izvući iz situacije, Milanović ih je nasamario. Ako ne glasaju za ovo, onda su rusofili. U suprotnom, neka budu frajeri i raskrste s Milanovićem i glasaju za ovaj suvisao prijedlog."

O svađi oko ustavnosti odluke zaključio je: "Ne mislim da je Ustav loš. No dobar je kad imate normalnog stanara na Pantovčaku, a kad taj stanar nije normalan, onda je problem. Dobar je sustav samo neka bude opomena glasačima da se ovakve stvari ne događaju. On je iz pozicije predsjednika lider oporbe. Nažalost, s njim se ne može komunicirati i mi i imamo blokiranu državu“, kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...