OGLASIO SE DRAGAN ČOVIĆ: S vjernim prijateljem Bosne i Hercegovine…

Dokument će, u ime koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH, potpisati Dragan Čović, a u ime koalicije stranaka "Osmorke" lider SDP-a BiH Nermin Nikšić.

  • Mini market

  • 29. Nov. 2022  29. Nov. 2022

  • 3

Uoči potpisivanja dokumenta "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. - 2026. godine“, oglasio se lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

-S vjernim prijateljem Bosne i Hercegovine Oliverom Varhelyijem uoči potpisivanja dokumenta o Smjernicama, načelima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. Status kandidata za BiH u 2022. ostaje glavni prioritet, s fokusom na potrebno reforme naprijed, poručio je Dragan Čović uz fotografiju s Varhelyijem na Twitteru.

Čović je jutros u Sarajevu u Parlamentarnoj skupštini BiH održao radni sastanak s povjerenikom za proširenje i susjedstvo Europske unije Oliverom Varhelyijem uoči potpisivanja dokumenta naziva:"Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine".

Teme sastanka obuhvatile su kandidatski status Bosne i Hercegovine, ispunjavanje ključnih reformi te uspostavu vlasti nakon Općih izbora u oktobru.

Podsjetimo, u Parlamentarnoj skupštini BiH u 11 sati bit će održano potpisivanje dokumenta "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. - 2026. godine“. Dokument će, u ime koalicije stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH, potpisati Dragan Čović, a u ime koalicije stranaka "Osmorke" lider SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...