„ŠTA JE, MILANE, JOŠ UVIJEK FALI ČETVRTA RUKA…“: Društvene mreže gore, Dodikov savjetnik očajnički veličao lik i djelo svoga šefa, spominjao i Izetbegovića, uslijedile su brojne reakcije…

Komentirao je Dodikov savjetnik sastanak opozicije iz RS-a u centrali SDP-a BiH i izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića.

  • Mini market

  • 30. Nov. 2022  30. Nov. 2022

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je Milan Tegeltija, smijenjeni predsjednik VSTV-a, a danas savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, pokušao veličati lik i djelo svoga šefa.

-Predsjednik Dodik je poslao jasnu poruku. Pružamo šansu BIH, Ustavnoj BIH kao državi sa dva ravnopravna entiteta i 3 ravnopravna konstititivna naroda, sa jasnom ustavnom podjelom nadležnosti. BIH će biti onoliko koliko sarajevske stranke prihvate BIH onakvu kakva je dogovorena u Dejtonu.

Odgovornost za opstanak i funkcionalnost BiH je na sarajevskim strankama. Ili ćemo svi zajedno u tom Dejtonskom okviru pokušati da BiH učinimo funkcionalnom, ili ćemo se dalje valjati u političkom blatu nerealnih želja za dominacijom jednog naroda i nekakve iluzorne „građanske“ države.

Ako stvarno budu željele da BiH opstane i funkcioniše, a to može samo u Dejtonskim okvirima, moraće iz narativa i razmišljanja izbaciti retoriku o Dejtonskom sporazumu kao „ludačkoj košulji“, poručio je Tegeltija.

Nakon ovih riječi uslijedili su komentari na Twitteru.

„Slobodna Bosna“ odabrala je najzanimljivije reakcije.

No, Tegeltija se na tome nije zaustavio. Komentirao je Dodikov savjetnik sastanak opozicije iz RS-a u centrali SDP-a BiH i izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića.

-Nakon jučerašnjeg samoponiženja opozicije RS odlaskom na umoljavanje u Sarajevo i večerašnjeg Bakirovog hvalospjeva o opoziciji RS, da sam na njihovom mjestu samoraspustio bi se istog momenta. U suprotnom nek prebace sjedište svojih stranaka u Sarajevo jer tamo očito pripadaju, poručio je zabrinuti Tegeltija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...