"SB" U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Dobra atmosfera među novim članovima uoči prve sjednice (FOTO)

Željka Cvijanović je prva predsjedavajuća u novom sazivu Predsjedništva BiH i ovo je prvi put da je žena član kolektivnog šefa države.

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2022  

  • 0

U 13 sati je u zgradi Predsjedništva počela prva redovna sjednica novog saziva Predsjedništva BiH.

Željka Cvijanović je prva predsjedavajuća u novom sazivu Predsjedništva BiH i ovo je prvi put da je žena član kolektivnog šefa države.

Na fotografijama sa prve sjednice preovladavaju osmijesi, a reporteri javljaju da vlada dobra atmosfera uoči početka sjednice.

Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić 16. novembra su položili zakletve i tako zvanično postali novi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Bećirović je osvojio povjerenje više od 330.000 građana BiH, Željka Cvijanović 327.000, a Željko Komšić više od 227.000.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...