SVJETSKI DAN PROTIV AIDS-a: Nakon dvije godine pauze New York City AIDS Memorial obilježio ovaj datum (FOTO)

Ponovo nakon pauze zbog pandemije covida-19, 1. decembar – Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježen je u New Yorku, na lokaciji New York City AIDS Memoriala u West Villageu na Manhattanu.

  • Svijet

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 0

New York City Memorial AIDS je javno spomen obillježje koje je izgrađeno kako bi se odala počast za više od 100.000 Njujorčana koji su umrli od ove bolesti.

“Broj umrlih raste svake godine, ali je s napretkom medicine i tehnologije ljudima oboljelim od AIDS-a omogućeno da danas žive duže. Uz aktivizam zajednice žive zdravije, ali AIDS-u sigurno nije kraj", rekao je Dave Harper izvršni direktor NYC AIDS Memoriala.

Ovom prilikom sinoć je izveden prigodan muzički program za žrtve koje su preminule od ove bolesti, a građani Njujorka su zapalili svijeće i ostavili cvijeće.

alt

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježava se 1. decembra . To je prilika da se ljudi širom svijeta ujedine u borbi protiv HIV-a, pokažu podršku prema ljudima koji žive sa HIV/AIDS-om i sjete se onih koji su preminuli.

S.G.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...