ŠTA SE DEŠAVA U MOSKVI: Objavljene nove glasine o Putinovom narušenom zdravlju

Implicira se da je to zbog njegovog zdravstvenog stanja i bolesti želuca, o čemu se već naširoko izvještavalo.

  • Svijet

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 0

Odmah nakon što je Rusija u februaru izvršila invaziju na Ukrajinu, počele su se širiti glasine o čovjeku koji je naredio vojnu operaciju, piše Sky News.

Najčešća tema su nagađanja o zdravstvenom stanju Vladimira Putina, unatoč tome što rijetko kad postoji nešto više od pukih pretpostavki.

Naime, tajanstvenost koja obavija Kremlj takva je da je većinu priča koje se pojave gotovo nemoguće provjeriti.

Najnoviji, i možda najluđi nastavak u ovom nizu izvještaja dolazi s Telegram kanala s 377.000 pretplatnika - pod nazivom SVR General -  koji tvrdi da ima izvor u samoj službi sigurnosti ruskog predsjednika.

Dio dotičnog izvještaja koji privlači najviše pozornosti tvrdi da je Putin teško pao niz stepenice u svom domu u Moskvi.

Kako tvrde, to je kod ruskog vođe izazvalo ‘oštru bol i isprovociralo slučajnu defekaciju‘. Implicira se da je to zbog njegovog zdravstvenog stanja i bolesti želuca, o čemu se već naširoko izvještavalo.

Incident se, navodi kanal SVR General, dogodio ispred predsjednikovih zaštitara, koji su mu brzo priskočili u pomoć. Trojica su mu pomogla da dođe do najbližeg kauča i pozvali su doktore.

Takve su priče silno popularne u zapadnim medijima, ali ih treba promatrati s krajnjim skepticizmom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...