MUNJEVITA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Uhapšen bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, među privedenima i bivši premijer Kantona Sarajevo...

"Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno", zaključuje se u saopćenju..

  • Vijesti

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 10

Policajci Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije "Magnet“, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

"Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz SIPA.

Kako se dodaje, pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno", zaključuje se u saopćenju..

Kako saznaje "Slobodna Bosna" uhapšen je bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović. Osim njega, pripadnici SIPA-e uhapsili su i Muvedetu Čedić Butmir, Zlatka Vukovića i bivšeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...