ALEKSANDAR POPOV TVRDI: "Zemlje regiona u međusobnim odnosima vratile se 30 koraka unazad"

On je rekao da u ovom regionu ako „nešto može da krene po zlu – krenuće po zlu“.

  • Regija

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 0

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocijenio je danas da su se zemlje regiona u međusobnim odnosima „vratile ne tri, nego 30 koraka unazad“ i da je saradnja među državama regiona kao na početku devedesetih godina prošlog vijeka.

Popov je na konferenciji na kojoj je Igmanska inicijativa, mreža nevladinih organizacija Dejtonskog četvorougla, predstavila Indeks regionalne saradnje, ukazao da u ovom regionu ako „nešto može da krene po zlu – krenuće po zlu“.

Tačna je konstatacija o kriminalu za vrijeme rata i sankcija, ali tada su sarađivali kriminalci, privrednici i nevladine organizacije, istakao je Popov.

On je naglasio da su pojedine inicijative, kao Otvoreni Balkan, ili lični odnosi predsjednika Srbije i premijera Mađarske, amortizovali neke od situacija, poput pokazivanje karte Velike Albanije ili postavljanja Hortijeve biste u parlamentu u Budimpešti, navodi Autonomija. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...