OGLASILI SE IZ ASOCIJACIJE MLADIH SDA: "Umjesto banalnog komentarisanja Izetbegovićevih izjava, Nikšić mora objasniti šta je sve isporučio Dodiku i Čoviću"

"A posebno će morati objasniti zbog čega izbjegava da učestvuje u jakom probosanskom bloku koji bi imao kapacitet da se suprotstavi antidržavnim politikama", poručuju iz Asocijacije mladih SDA.

  • Vijesti

  • 11. Dec. 2022  

  • 22

Asocijacija mladih SDA oglasila se nakon sastanka Osmorke sa Miloradom Dodikom u vinskoj destileriji kod Laktaša, te njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a, trebalo je svega tri sata da reagira na usputnu sarkastičnu izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je 'Dodik kompletnu Osmorku prvo nazvao muslimanima, pa ih onda odveo u alkoholnu destileriju'.

Nermin Nikšić nikad se nije usudio niti udostojio da reaguje na Dodikovo nazivanje Osmorke i kompletnog probosanskog bloka 'muslimanima', među kojima će Srbi i Hrvati izabrati ko će biti u vlasti. Niti se usudio da odgovori Čoviću kada mu je naredio da ne smije DF zvati u koaliciju.

Današnja Nikšićeva hitra reakcija, a šutnja na stavove Dodika i Čovića, kao i kompletan proces uspostave vlasti kojeg Osmorka provodi sa HDZ-om i SNSD-om, samo potvrđuju snishodljiv odnos ovog političkog bloka prema srpsko-hrvatskoj koaliciji.

Svjestan da javnost sve žešće reaguje na podaničke poteze koje Osmorka povlači, Nikšić sada pokušava njenu pažnju preusmjeriti na priču o tobožnjim „povrijeđenim vjerskim osjećajima“ zbog mjesta susreta sa Dodikom, pokušavajući od svega napraviti novu temu. U tome ga na posebno primitivan način prati Damir Mašić.

Ni Nikšić, ni Mašić, ni bilo ko drugi, neće uspjeti da banalizacijom važnih pitanja skrenu pažnju sa suštine. Kad-tad će morati građanima dati objašnjenje na niz pitanja poput: zašto pristaju da se zaustavi NATO put BiH, zašto pristaju na srbijansku hidroelektranu na Drini i rusko-srbijanski aerodrom u Trebinju? Morat će Nikšić objasniti i šta je još dogovorio sa svojim partnerima: hoće li Čoviću isporučiti Izborni zakon i gasovod kojim će se upravljati iz Širokog Brijega?

A posebno će morati objasniti zbog čega izbjegava da učestvuje u jakom probosanskom bloku koji bi imao kapacitet da se suprotstavi antidržavnim politikama", poručuju iz Asocijacije mladih SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...