ERDOGAN UZBURKAO DUHOVE: "Ankara neće sjediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi s naoružavanjem egejskih ostrva; Počeli smo proizvoditi..."

"Amerika šalje 4.000 - 5.000 kamiona oružja i municije u sjevernu Siriju. Iako sam im to stalno govorio, to ih ne zanima", kazao je Erdogan

  • Evropa

  • 12. Dec. 2022  

  • 1

Tursko testiranje balističkog projektila "plaši" Atinu, izjavio je u nedjelju turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, tvrdeći da Ankara neće sjediti skrštenih ruku ako Grčka nastavi s naoružavanjem egejskih ostrva, javlja Anadolu Agency (AA).

"Sada smo počeli da proizvodimo naše projektile. Naravno, ova proizvodnja plaši Grčku", rekao je Erdogan u obraćanju u turskom gradu Samsunu.

"Ako pokušate da kupite nešto (da se naoružate) od Amerike ili drugih, zemlja poput Turske neće biti samo nijemi posmatrač. Mora nešto učiniti", kazao je Erdogan.

U oktobru je Turska testirala balističku raketu kratkog dometa "Tayfun" (Tajfun) domaće proizvodnje iznad Crnog mora. Projektil može pogoditi metu na udaljenosti od 561 kilometar za 456 sekundi.

Osvrćući se na još jednog saveznika u NATO-u, Erdogan je kritikovao Sjedinjene Američke Države zbog pružanja podrške i oružja terorističkim organizacijama na sjeveru Sirije.

"Amerika šalje 4.000 - 5.000 kamiona oružja i municije u sjevernu Siriju. Iako sam im to stalno govorio, to ih ne zanima", kazao je Erdogan te dodao:

"Mi smo s vama u NATO-u. Iako smo zajedno, vi nam činite loše stvari i na strani ste terorističke organizacije... Mi ćemo se izvući vlastitim kapacitetima", rekao je turski predsjednik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...