MIRSAD HADŽIKADIĆ SVE POBROJAO: "U bh. 'demokratiji' imamo kupovinu predstavnika, izmjenu pravila izbora dok izbori još traju, odluke CIK-a koje utječu na..."

U bosanskohercegovačkoj “demokratiji” nema volje građana. Očekivati istinsku demokratiju na osnovu ovog procesa je gore nego lutrija. To je neznanje, bahatost i nepoštivanje volje građana.

  • Mini market

  • 13. Dec. 2022  13. Dec. 2022

  • 4

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, govorio je o izbornom procesu i postizbornim koalicijama u Bosni i Hercegovini.

Hadžikadić je konstatovao kako u Bosni i Hercegovini "ne postoji demokratija već igre na sreću".

Objavu Mirsada Hadžikadića na društvenim mrežama ovim putem prenosimo u cijelosti:

"U savremenim demokratskim državama demokratija znači volju građana koja se očituje na izbornom danu. Kada se izbori završe, zna se ko je zauzeo koje mjesto.

U bosanskohercegovačkoj “demokratiji” imamo kupovinu predstavnika, izmjenu pravila izbora dok izbori još traju, različite interpretacije Izbornog zakona, odluke CIK-a koje utječu na matematiku izbora, pa čak i igre na sreću, odnosno lutrije kroz žrijebanje.

U bosanskohercegovačkoj “demokratiji” nema volje građana. Očekivati istinsku demokratiju na osnovu ovog procesa je gore nego lutrija. To je neznanje, bahatost i nepoštivanje volje građana.

Ako Evropa želi ovaj sistem u Evropskoj uniji, dobro mi došli njima, rekao je Hadžikadić.

OVO NIJE DEMOKRATIJA - OVO SU IGRE NA SREĆU! U savremenim demokratskim državama demokratija znači volju građana koja se...

Objavljuje Mirsad HadžikadićUtorak, 13. prosinca 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...