PORODICA PREMINULOG TRENERA ODLUČILA: Siniša Mihajlović neće biti sahranjen u Srbiji

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini.

  • Sport

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 1

Legendarni srbijanski trener i nogometaš Siniša Mihajlović (53) preminuo je danas nakon dugogodišnje borbe s leukemijom, a pomalo iznenađujuće sahranjen će biti u Rimu.

Kako prenose srbijanski mediji, odluku je donijela porodica, a posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak u glavnom gradu Italije gdje je Mihajlović proveo dobar dio karijere noseći dresove Rome i Lazija. Mihajlović je umro u bolnici u Rimu okružen porodicom nakon što se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo prethodnih dana.

Legendarni nogometaš je u julu 2019. godine saopćio da boluje od leukemije te je obavio nekoliko ciklusa hemoterapije u klinici u Bologni, ali se nekoliko puta vraćao na klupu italijanskog kluba i preko tri godine je odolijevao teškoj bolesti.

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu.

U redovima Beograđana više je igrao u sredini, a tek odlaskom u Romu, ljeta 1992., počinje da igra na poziciji lijevog beka. Dvije godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je libero. Slijedi angažman u Laziju gdje je igrao kao stoper, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Nakon bogate igračke karijere u kojoj je osvojio mnoštvo trofeja, u trenerskoj karijeri vodio je Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino i Bolognu, a bio je i selektor Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...