U RIMU SAHRANJEN SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Na jednom od vijenaca bila je ispisana posebna poruka Bobana i Prosinečkog

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini nakon duge i teške bolesti, a posljednju počast došli su mu, uz članove porodice, odati brojni prijatelji i kolege iz svijeta nogometa.

  • Sport

  • 19. Dec. 2022  

  • 2

Legendarni srpski nogometaš i trener Siniša Mihajlović sahranjen je danas na groblju bazilike ‘Santa Maria degli Angeli e dei Martiri‘ u Rimu.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini nakon duge i teške bolesti, a posljednju počast došli su mu, uz članove porodice, odati brojni prijatelji i kolege iz svijeta nogometa.

Talijanska TV stanica RAI 1 direktno je prenosila pogreb Siniše Mihajlovića, te je emitirala i posebnu emisiju posvećenu igraču i stručnjaku koji je ostavio dubok trag u Italiji.

Posljednji pozdrav svom su prijatelju uputili i hrvatski nogometni velikani Zvonimir Boban Robert Prosinečki.

‘‘Adio, Miha, tvoji Robi i Zvone‘‘, poruka je na crveno-bijelom vijencu.

Prosinečki je s Mihajlovićem igrao u Crvenoj zvezdi, s kojom su zajedno osvojili naslov evropskog prvaka.

Posljednje poruke Mihajloviću su poslali UEFA i FIFA, a na sprovod su stigli i poznati srpski nogometaši. Dejan Stanković, čijim je sinovima Siniša bio krsni kum, potom izbornik srpske reprezentacije Dragan Stojković PiksiVladimir JugovićZoran Bata MirkovićSlaviša JokanovićGordan PetrićŽeljko PetrovićDragan Recko Antić...

Stigla je i kompletna momčad rimskog Lazija predvođena kapitenom Cirom Immobileom, a kako prenose srpski mediji, sa sobom su poveli i čuvenog orla te tako ukazali veliku čast Mihajloviću.

Vijence su položili i predstavnici Crvene zvezde te Bologne, Milana, Rome i drugih talijanskih klubova. Među legendama talijanskog nogometa posljednji pozdrav Mihajloviću uputile su Francesco Toldo Angelo Peruzzi.

Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter, bio je selektor Srbije, a kao trener je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu.

Sredinom 2019. godine otkrio je kako boluje od akutne leukemije. Obavio je tri ciklusa kemoterapije, kao i transplantaciju koštane srži, te mu se stanje privremeno popravilo, ali se ponovno pogoršalo u posljednjih nekoliko mjeseci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...