OGLASIO SE PREDSJEDNIK SDA KISELJAK: "Nije tačno da je Christian Schmidt pratio utakmicu Hrvatske..."

"Apsolutno nije tačno da su se pjevale i nekakve Tompsonove pjesme. Suvišno je reći da nije tačno da smo skupa visoki predstavnik i ja gledali utakmicu Hrvatska - Maroko".

  • Politika

  • 18. Dec. 2022  

  • 3

Asmer Japaur, predsjednik Općinske organizacije Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Općinskog vijeća Kiseljaka demantirao je da je visoki predstavnik Christian Schmidt sinoć, zajedno s njim, gledao utakmicu Hrvatska - Maroko, o čemu je pisao i Politicki.ba. Izgleda pogrešno.

"Svake godine se u Kiseljaku oraganizira Advent. 

Načelnik općine obavijestio je Općinsko vijeće da je za subotu planirano tradicionalno riblje veče i pozvao sve nas da dođemo. 

Koincidencija je da je riblje veče bilo nakon utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu gdje je Hrvatska osvojila treće mjesto. 

Niti ja, a niti visoki predstavnik nismo pratili utakmicu tu gdje su mediji naširoko izvjestili. 

Na riblje veče Adventa došao sam nešto prije 19:00. Ubrzo je poslije mene došao i visoki predstavnik Christian Schmidt. Bio je, kako se i moglo vidjeti, neformalno odjeven. U njegovoj pratnji bila je njegova supruga, te Ivo Komšić sa suprugom. 

Svi smo bili u tom centralnom šatoru gdje smo probali i riblje specijalitete. 

Među prisutnima je bila i Lidija Bradara", priča za Politicki.ba Japaur. 

Predsjednik kiseljačkog odbora SDA kaže da su se i on i Schmidt u šatoru zadržali nešto manje od sat vremena. 

"Svo vrijeme je atmisfera bila sasvim ok. Bili su prisutni i vijećnici OV, a rečeno mi je da je tu bila i neka delegacija SDP BiH. Nisam ih vidio.

Apsolutno nije tačno da su se pjevale i nekakve Tompsonove pjesme.

Suvišno je reći da nije tačno da smo skupa visoki predstavnik i ja gledali utakmicu Hrvatska - Maroko. 

Ja je jesam gledao, ali na sasvim drugom mjestu. 

Je li i sa kim je, ako jeste Schmidt gledao utakmicu, ne znam. O tome nismo ni pričali", kaže Japaur dalje. 

Upitan za brojne zastave "Herceg Bosne" u šatoru gdje je sjedio sa Schmidtom, naš sagovornik, nakon dužeg uzdaha, odgovara: 

"Mi s time živimo godinama i godinama. Da smo sretni - nismo! Te zastave nisu nikome dobra donijele. Ali i dalje su tu. 

I mi jesmo nezadovoljni, ali se borimo", rekao je za Politicki.ba Asmer Japaur, predsjednik OO SDA Kiseljak i predsjedavajući Općinskog vijeća ovog grada. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...