GOTOV JE SPEKTAKL: Proglašeni najbolji pojedinci Mundijala

Za najboljeg strijelca proglašen je Kylian Mbappe sa osam golova.

  • Sport

  • 18. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 0

Argentinac Enzo Fernandez najbolji mladi igrač. Rođen je 17. januara 2001. godine. U finalu mu je bio 10. nastup u dresu Argentine, a u Kataru je uspio dati jedan gol.

Za najboljeg golmana proglašen je Argentinac Emiliano Martinez. Tu dileme nije bilo. Ako Argentinci traže heroja, on je taj!

Za najboljeg strijelca proglašen je Kylian Mbappe sa osam golova. On je tek drugi igrač u istoriji svjetskih prvenstava koji je uspio u finalu zabiti tri gola. Nekadašnji englski reprezentativac Geoff Hurst do danas je bio jedini nogometaš koji je zabio hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva. Ponovio je taj podvig Mbappe. Hurst mu je čestitao na Twitteru.

Najbolji igrač Mundijala u Kataru je, niko sumnjao u to nije, Lionel Messi. Vodio je Argentinu do finala i u finalu. Zabio je sedam golova na ovom SP-u.

Inače, Lionale Messi i Kylian Mbappe su prva dvojica igrača koja su nakon 1970. godine na jednom Svjetskom prvenstvu bila direktno uključena u postizanje devet pogodaka svojih reprezentacija. Prije 52 godine, na Mundijalu u Meksiku, to su učinili Pele za Brazil i Gerd Muller za Njemačku.

Messi je protiv Francuske postao prvi igrač koji je zabio u svakoj utakmici nokaut-faze. Messi je zabio u grupnoj fazi protiv Saudijske Arabije i Meksika, nakon prolaska grupe zabijao je barem po jedan gol Australiji, Nizozemskoj, Hrvatskoj i Francuskoj. Iz igre je zabio protiv Meksika, Australije i Francuske, dok je ostala četiri gola zabio iz penala.

(Fokus.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...