AHMETLIĆI NAGRADILI RADNIKE SA 1.080 MARAKA: HIFA grupa podijelila novčanu pomoć za ukupno 1.010 radnika

"Sinoć smo imali i proslavu u kompaniji. Na zajedničkoj zabavi je bila i tombola, 15 putovanja u Istanbul i 15 bonova od po 350 KM goriva", izjavili su radnici

  • Ekonomija

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 0

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine donijele preporuku da poslodavci svojim radnicima smiju isplatiti do kraja godine 1.080 KM pomoći, a da taj iznos ne bude oporeziv samo rijetki su se odlučili na ovaj korak.

Vlasnici kompanije Hifa, nagradili su svojih više od 1.000 radnika sa novčanim iznosom od 1080KM.

Kako doznajemo od radnika, pomoć su dobili radnici i u Federaciji, ali i u RS – piše Crna-Hronika.

Ovu informaciju potvrdili su radnici navedene kompanije.

“Ja sam vozač Hife Oil, pa red bi bio da se pohvali vlasnik Izudin Ahmetlić. Što se tiče pomoći od 1.080 KM, želim da kažem da je Hifa Oil grupacija uplatila svim svojim radnicima taj iznos.

Čak i onim koji su prijavljeni u drugom entitetu RS, nisu htjeli da izdvajaju te radnike. Jer je samo Federacija BiH predložila da vlasnici firmi uplate taj iznos. A grupacija Hifa Oil broji oko 1.010 radnika u 16 kompanija u BiH.

"Sinoć smo imali i proslavu u kompaniji. Na zajedničkoj zabavi je bila i tombola, 15 putovanja u Istanbul i 15 bonova od po 350 KM goriva, pa je eto bilo kolega koji su izvučeni i tu imali sreće. Pjevao nam je Šako Polumenta”, izjavili su radnici za portal Crna-Hronika.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...