NEVJEROVATNO: Aleksandar Vučić proglasio pobjedu nakon što je doživio politički poraz na sjeveru Kosova…

Ponovio da će Srbi imati njegovu podršku i podršku Srbije.

  • Regija

  • 29. Dec. 2022  

  • 7

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon sastanka sa Srbima sa Kosova, bez kamera, rekao je da će uklanjanje barikada početi od jutarnjih sati.

„To znači da će od sutra u prepodnevnim satima početi uklanjanje barikada, to nije jednostavno i to ne može za dva sata da bude gotovo, kao što su neki zamišljali. Da li za 24 ili 48 sati, barikade će biti uklonjene, ali nepovjerenje nije uklonjeno, a oni koji misle da mogu da se igraju životima Srba i opstankom treba da znaju da kao što to sada nismo dozvolili svi zajedno, a posebno vi, to nećemo dozvoliti i ubuduće“, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka.

Ponovio da će Srbi imati njegovu podršku i podršku Srbije.

„Ako se to ne desi, sve što mogu da kažem je da, kao što sam i večeras rekao, kakvu god odluku da donesete, mogu i ne moram da se složim sa njom, vaša država će biti uz vas. Što se mene tiče, krenu li da hapse Srbe zbog barikada, sve što poslije toga preduzmete, imaćete podršku države Srbije i moju ličnu podršku“, kaže on.

"Ukoliko se nastavi sa hapšenjima i kontinuiranim terorom nad srpskim narodom, zatvorićemo Sjever Kosova za prištinske diskriminatorske institucije zauvjek. Tada ćemo postaviti barikade koje nikada neće biti sklonjene i koje će za Prištinu biti granica koju nikada neće preći“, stoji u dokumentu.

Pola sat nakon ponoći Vučić se oglasio na Instagramu.

-Ovo je naša mala pobjeda. Znam da nas čekaju novi problemi, ali svaki dan mira i stabilnosti je šansa za budućnost.
Za mene je Kosovo i Metohija Srbija, a Srbi sa Kosova i Metohije moja braća i sestre, i ja ću se boriti i biću uz njih, kako god da bude.


Mi moramo da budemo trpeljivi i strpljivi, ali i odlučni, hrabri i odgovorni, kako bi sačuvali i živote i otadžbinu.
Naš cilj je uvijek bio mir i da guramo cijelu Srbiju naprijed, poručio je Vučić na Instagramu nakon sastanka u Raškoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...