PETOGODIŠNJA DJEVOJČICA SPASILA ŽIVOT MLAĐEG BRATA: Dva dana bili zaglavljeni u automobilu, kada su ih pronašli - uslijedio je šok...

Iz policije su potvrdili da su djeca prevezena u bolnicu s teškom dehidracijom.

  • Svijet

  • 29. Dec. 2022  

  • 0

Petogodišnja djevojčica spasila je život svom malom bratu nakon što su njihovi roditelji poginuli u prometnoj nesreći, ostavljajući troje male djece zarobljenim u olupini više od dva dana u zabačenom dijelu ruralne Zapadne Australije, izvijestio je Nine News, podružnica CNN-a.

Policija Zapadne Australije je saopćila kako je Land Rover Discovery pronađen jučer ujutro u Kondininu, oko 280 kilometara istočno od grada Pertha. Roditelji Cindy Braddock (25) i Jake Day (28) proglašeni su mrtvima na mjestu događaja, dok je njihovo troje djece preživjelo nesreću.

Djeca su prevezena u bolnicu zbog dehidracije

Međutim, djeca su ostala zarobljena u vozilu sa svojim mrtvim roditeljima na visokim temperaturama dok ih nije otkrio zabrinuti član porodice. Nestanak peteročlane obitelji, uključujući djevojčicu i njezina dva brata, u dobi od 1 i 2 godine, prijavljen je dan ranije jer nisu stigli na proslavu Božića.

Rođak Michael Read je potvrdio da je 5-godišnjakinja spasila život svom najmlađem bratu oslobodivši ga iz dječje sjedalice. "Da nije bilo 5-godišnjakinje koja je otkopčala kopču autosjedalice jednogodišnjaka, on danas ne bi bio s nama. Djevojčica vjerovatno neće biti svjesna toga još nekoliko godina", izjavio je Read. 

Read je kazao da su djeca bila izložena još većim mukama zbog visoke temperature. "Bili su zaglavljeni u autu 55 sati na vrućini od 30 Celzijevih stepeni. Niko ne zna kroz šta su prošli", dodao je. Iz policije su potvrdili da su djeca prevezena u bolnicu s teškom dehidracijom. Njihove ozljede nisu opasne po život i očekuje se da će biti otpuštena iz bolnice sljedećih dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...