"IZRAZI POŠTOVANJA": Dragan Čović uputio saučešće Papi Franji povodom smrti Benedikta XVI

Čović je "u ime hrvatskog naroda BiH" poslao saučešće povodom odlaska pape emeritusa Benedikta XVI.

  • Vijesti

  • 31. Dec. 2022  31. Dec. 2022

  • 0

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je izraze sućuti Papi Franji povodom smrti bivšeg pape Benedikta XVI.

Čović je "u ime hrvatskog naroda BiH" poslao saučešće povodom odlaska pape emeritusa Benedikta XVI.

"Dopustite mi uputiti Vam izraze najiskrenije sućuti u povodu odlaska pape emeritusa Benedikta XVI. Ovozemaljski život nas priprema za susret u vječnosti s Gospodinom, a papa Benedikt XVI. Živio je upravo takvim životom, neumorno se zalagajući za mir i razumijevanje među ljudima, u potpunosti predan služenju Bogu i čovjeku", navodi u pismu.

Ističe da je bio grandiozna ličnost, moralni autoritet i živi svetionik Kristov, koji je svojim poslanjem ostavio neizbrisiv trag.

"Upućujući sa zahvalnošću molitve Bogu za život i djelo pokojnoga pape Benedikta XVI., molim Gospodina da u svome milosrđu primi dragoga Papu darujući mu milost susreta s Kristom i vječni pokoj. Uz najtoplije želje za Vašim dobrim zdravljem, primite, Vaša Svetosti, izraze mog najdubljeg poštovanja", navodi se u tekstu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...