BORA ĐORĐEVIĆ PUTEM ADVOKATA DEMANTOVAO NAVODE IZ TEKSTA KOJI SMO PRENIJELI: Frontmen "Riblje čorbe" nije vrijeđao pripadnike LGBT populacije

Na ovaj način narušavate pravo na čast i ugled mog vlastodavca, a koje pravo predstavlja jedno od osnovnih prava zagarantovanih Ustavom Republike Srbije, šireću neproverene i netačne informacije. Pored toga, izuzetno je važno napomenuti da ovim radnjama, povređujete ugled i renomiranog internacionalno poznatog benda "Riblja Čorba", napisao je u svom demantiju između ostalog, advokat Miša J. Petrovski.

  • Estrada

  • 05. Jan. 2023  05. Jan. 2023

  • 1

Našem portalu se danas putem advokata obratio frontmen grupe “Riblja čorba” Bora Đorđević reagujući na tekst pod naslovom “PROSULA SE ČORBA: Boru Đorđevića fanovi izviždali, pa napustili concert, on sve negira…” tražeći da objavimo njegov demanti na navode koji su izneseni u njemu, kao i da se tekst ukloni s portala.

U demantiju Bore Đorđevića koji nam je poslao njegov punomoćnik advokat Miša J. Petrovski se navodi:

“Naime, u proteklih nedelju dana objavljen je tekst na Vašem portalu, kojim se tvrdi da je moj vlastodavac vređao pripadnike LGBT populacije. 

U predmetnom tekstu iznosite netačne tvrdnje da je moj vlastodavac napravio neprijateljski nastrojene komentare prema pripadnicima LBGT populacije, koja tvrdnja predstavlja neistinu i nije potkovana niti jednim dokazom. Štaviše, na website-u "Youtube", postoji snimak čitavog koncerta, na kom se jasno vidi da moj vlastodavac nije napravio nijedan uvredljiv ili pogrdan komentar prema bilo kom licu ili grupi. Takođe se iz predmetnog snimka vidi da je koncert prošao u najboljem redu, i muzička grupa "Riblja Čorba" ispraćena je u uz aplauz i ovacije.

Na ovaj način narušavate pravo na čast i ugled mog vlastodavca, a koje pravo predstavlja jedno od osnovnih prava zagarantovanih Ustavom Republike Srbije, šireću neproverene i netačne informacije. Pored toga, izuzetno je važno napomenuti da ovim radnjama, povređujete ugled i renomiranog internacionalno poznatog benda "Riblja Čorba". 

Ovakvim vašim postupanjem narušeno je ljudsko dostojanstvo Borisava Đorđevića, koje je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite (član 23 Ustava RS). 

Takođe, Krivičnim zakonikom Republike Srbije predviđeno je krivično delo - uvreda. 

Dakle, u Vašem postupanju postoje elementi kako građanske tako i krivične odgovornosti. 

Imajući u vidu prethodno navedeno predlažemo da ovaj tekst objavite na vašem portal kao, demanti, kao i da navedeni tekst uklonite odnosno obrišete, kao. 

U suprotnom. biću prinuđen da pokrenem odgovarajuće sudske postupke", napisao je advokat Miša J. Petrovski.

Uz demantij, advokat Petrovski nam je poslao i snimak koncerta sa YouTubea na koji se odnosi njegov demanti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...