SERGEJ TRIFUNOVIĆ JE OVO "MORAO" NAPISATI: "Narodu koji ovolikim detonacijama slavi rođenje Hrista je bolje da se okane Isusa i krene da slavi svetog..."

I dok ga je jedan dio njegovih pratilaca podržao i složio se sa njim, bilo je onih koji su ga napali zbog iznošenja stava o petardama i vatrometu.

  • Regija

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 2

Pirotehnička sredstva mogu biti opasna po ljude i djecu i štetna za životinje i okolinu, ali se u Srbiji i dalje koriste. Svake godine, najčešće za vrijeme novogodišnjih praznika, izazivaju više povreda i drugih problema.

Sergej Trifunović, vjerovatno revoltiran zbog ogromnog korištenja pirotehnike na Badnje Veče, napisao je tvit, prenosi Nova.rs.

„Narodu koji ovolikim detonacijama slavi rodenje Hrista, bolje da se okane Isusa i krene da slavi svetog Adnana Kašogija. Sretno Badnje Veče.“

Adnan Kašogi je, inače, bio najveći trgovac oružjem svih vremena.

I dok ga je jedan dio njegovih pratilaca podržao i složio se sa njim, bilo je onih koji su ga napali zbog iznošenja stava o petardama i vatrometu.

Sergej je u novom tvitu čestitao Božić pravoslavnim vjernicima, dodajući da je režiran od strane Sema Pekinpa.  Sem je američki reditelj najpoznatiji po epskom vesternu „Divlja horda“ iz 1969. godine.

„Hristos se rodi by Sam Peckinpah“, napisao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...