ČETIRI UTAKMICE PLAY OFF-a NBA LIGE: Fantastični „Lakersi“ napokon savladali Jokićev „Denver“, „Oklahoma“ na korak do polufinala

Serija se ponovo vraća u Denver gdje će „Nuggetsi“ pokušati osigurati prolaz u polufinalu Zapadne konferencije.

  • Sport

  • 28. Apr. 2024  

  • 0

„Los Angeles Lakersi“ su noćas na svom parketu savladali „Denver Nuggetse“ 119-108 i tako smanjili rezultat u seriji play offa na 3-1. Tokom cijele utakmice domaćini su imali prednost koju su održavali zahvaljujući fantastičnoj igri igrača prve petorke. Konačno su se Anthoni Davisu (25 poena i 23 skoka) i LeBronu Jamesu (30 poena, 5 skokova) pridružili i D`Angelo Russel sa 21 poenom i Austin Reaves sa također 21 poenom i 6 asistencija.

Kod „Denvera“ je ponovo briljirao Nikola Jokić koji je ostvario još jedan triple double sa  33 poena i po 14 skokova i asistencija.

Serija se ponovo vraća u Denver gdje će „Nuggetsi“ pokušati osigurati prolaz u polufinalu Zapadne konferencije.

Na korak od polufinala su i košarkaši „Oklahoma Thundera“ koji su i u trećoj utakmici bili bolji od „New Orleans Pelicansa“ sa 106-95. Najbolji kod pobjednika bio je Shai Gilgeous Alexander sa 24 poena, dok je kod „Pelicansa“ bolji od ostalih bio Brandom Ingram koji je ubacio 19 poena.

Najbolja ekipa prvog dijela sezone „Boston Celtics“ savladala je u gostima „Miami Heat“ sa  104-84 i povela 2-1 u seriji. Jason Tatum je ubacio 22 poena za „Boston“ dok je Bam Adebayo sa 20 poena bio najefikasniji kod „Miamija“.

„Orlando Magic“ je ostvario još jednu visoku pobjedu protiv „Clevlend Cavaliersa“  112-89 i izjednačio na 2-2 u seriji. Sjajni Nijemac Franz Wagner sa 34 poena predvodio je „Orlando“, dok je kod gostiju najefikasniji bio Jarrett Allen sa 21 poenom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...