PREMIJER KOSOVA ALBIN KURTI UZNEMIRIO VUČIĆA: "Razmjene teritorija neće biti, to je formula za rat"

On je ukazao da etničke granice nisu rješenje, već kako je naveo, "države koje imaju normalne odnose i demokratiju".

  • Regija

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 0

Premijer Republike Kosovo Albin Kurti istakao je da plan bivšeg predsjednika Kosova Hašima Tačija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o razmjeni teritorija nije uspio, ali da ta ideja nije umrla, prenosi Reporteri.

Kurti je istakao da do razmjene teritorija neće doći jer je to, kako je naveo, formula za rat.

"Siguran sam da je predsjednik Srbije nostalgičan za tim vremenima, jer je propao politički projekat razmjene teritorija. Ali opet, ideja nije mrtva. Nostalgija nije osjećaj sa kojim možemo da pravimo napredak. Razmjena teritorija se neće dogoditi, jer je to formula za rat", naveo je Kurti.

On je ukazao da etničke granice nisu rješenje, već kako je naveo, "države koje imaju normalne odnose i demokratiju",  prenosi Kosovo Onlajn.

"Nikada ne možete imati savršene etničke granice. Uvijek će biti ljudi koji misle da su na pogrešnoj strani. Ono što nam treba je zemlja koja ima normalne odnose i demokratiju. Demokratije se ne bore jedna protiv druge. Tenzije koje imamo sa Srbijom postoje zato što smo demokratska zemlja, a Srbija autokratski režim sa bliskim vezama sa Kremljom", tvrdi Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...