OBUĆINA NE POPUŠTA VUČIĆA: „A predsjednik ne igra, mada je sa Hilandara otišao pravo na karneval…“

"Gotov je i drugi dan Božića. Možda od sutra bude bolje", zaključila je Obućina.

  • Regija

  • 09. Jan. 2023  

  • 0

-Dva protesta na Kosovu danas, jedan Srpske liste, a drugi protiv nje. Dva su i povoda, za prve pucanje u djecu, za druge izdaja. Dvije su i adrese, prvi su okupljeni zbog zaigranog Kurtija, drugi zbog zaigranog Vučića. A predsjednik ne igra, mada je sa Hilandara otišao pravo na karneval. Da tamo kaže da KFOR povratak vojske ne dozvoljava i da mu je savjest mirna, kazala je Jelena Obućina u uvodu Dnevnika TV Nova S.

- Dva su razloga da tako govori. Prvi, probao je ono što po Rezoluciji ima pravo. I drugi, opozicija mu o Kosovu više nije problem. Oni da dokažu da nisu protiv Srbije, listom pucanj pripisuju Kurtiju. Rikošet njegove ratne sa Pinka niko više ne pominje, dodala je ona.

- Još dvije su stvari strašne - prvo to što se dječaku i mladiću desilo, i drugo sve što je sa njihovom traumom urađeno potom. Ali o tome nema riječi - baš kao ni o dvije barikade u Srbiji na Božić. Jednu drže seljaci Dadinaca braneći rijeku, drugu drže seljaci Kosjerića braneći kuće i put od kamenoloma. Gotov je i drugi dan Božića. Možda od sutra bude bolje, zaključila je Obućina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...