SVE ZVIJEZDA DO ZVIJEZDE: Bivši Messijev suigrač preuzeo reprezentaciju Albanije, pomoćnici su mu...

Albanija će u kvalifikacijam za EP 2024. igrati u grupi s Poljskom, Češkom, Moldavijom i Farskim Otocima.

  • Sport

  • 10. Jan. 2023  

  • 0

Brazilski nogometni stručnjak Sylvio Mendes Campos Junior, poznatiji kao Sylvinho (48) izabran je za novog selektora albanske nogometne reprezentacije, objavio je tamošnji nogometni savez (FSHF).

Sylvinho je potpisao ugovor na 18 mjeseci, a za kormilom albanskog tima naslijedit će Talijana Edoarda Reju, koji tokom svog trogodišnjeg mandata nije uspio odvesti tim niti na jedan veliki turnir.

"Imamo veliku želju napraviti dobar posao, donijeti pozitivne rezultate i odvesti albansku reprezentaciju na mjesto koje joj pripada", rekao je Sylvinho, koji je nedavno bio trener Corinthiansa. Prvi trenerski posao imao je u Lyonu, no dobio je otkaz u jesen 2019. nakon svega šet mjeseci.

Tokom igračke karijere nastupao je za Corinthians, Arsenal, Celtu, Barcelonu i Manchester City, dok je za brazilsku reprezentaciju upisao šest nastupa.

Albanija će u kvalifikacijam za EP 2024. igrati u grupi s Poljskom, Češkom, Moldavijom i Farskim Otocima.

"Znamo da je to vrlo uravnotežena i komplicirana grupa, a naš cilj je plasman na EURO", rekao je Sylvinho kojem će pomoćnici biti Brazilac Doriva i Argentinac Pablo Zabaleta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...