NEVJEROVATAN OBRAT: Sin Branimira Glavaša novi advokat Zdravka Mamića

Zdravko Mamić, kao i njegov brat Zoran, neće biti prisutan na sudu u Hrvatskoj jer je u bijegu u Bosni i Hercegovini, a naša država ga je odbila izručiti.

  • Regija

  • 10. Jan. 2023  10. Jan. 2023

  • 1

Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, bivšeg hrvatskog generala, koji je oslobođen optužbi za ratne zločine u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" iz 1991. godine, novi je advokat Zdravka Mamića, pišu hrvatski mediji.

Ta je odluka donesena prije 16. januara, kada se suđenje za izvlačenje najmanje 144 miliona kuna iz zagrebačkog Dinama vraća na početak.

Zdravko Mamić, kao i njegov brat Zoran, neće biti prisutan na sudu u Hrvatskoj jer je u bijegu u BiH, a naša država ga je odbila izručiti.

“Slučaj sam preuzeo po zahtjevu i molbi gospodina Zdravka Mamića koji mi je ponudio da uđem u odbranu. Njega u ovom trenutku u tom postupku brani branioc koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

On bi, s obzirom na to da je Mamić izabrao mene kao svog branioca, trebao biti razriješen te dužnosti, a ja bih kao izabrani branitelj s pripremom odbrane trebao i voditi odbranu u tom postupku”, rekao je Filip Glavaš za Danas.

Upitan hoće li biti spreman do 16. januara, kada suđenje opet počinje, Glavaš je odgovorio: “Mogu vam potvrditi da sam danas, 10. januara, predao punomoć u sudski spis i da sam zatražio odgodu rasprave zbog toga što mi je potrebno neko vrijeme, najprije da pročitam i proučim spis, a onda da pripremim odbranu.

Rok od šest dana zasigurno nije dovoljan za spis od nekoliko desetaka hiljada stranica i nadam se da će mi sud udovoljiti i da će odgoditi do sada zakazane rasprave i da će nakon nekog primjerenog roka ponovno zakazati rasprave nakon što se detaljno upoznam sa samim spisom.”

Novi Mamićev advokat kaže da je s novim klijentom pričao općenito o predmetu.

“Detaljnije ćemo razgovarati kada se podrobnije upoznam sa samim spisom pa ćemo ići korak po korak”, rekao je Glavaš za "Danas".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...