TARIK GA JE U ČUDU GLEDAO: Takmičar u „Milijunašu“ riskirao na pitanju za 18.000 eura i pogriješio…

Nakon poduže analize, iako nije znao tačan odgovor, odlučio je riskirati i ponudio odgovor B - pčela

  • Show

  • 13. Jan. 2023  

  • 0

U novom izdanju HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš" nasuprot voditelju Tariku Filipoviću sjeo je Leo Kovač iz Rijeke. 

"Zapeo" je na devetom pitanju o tome u kojoj državi nema ni djelića Galicije? U Francuskoj, u Španjolskoj, u Poljskoj ili u Ukrajini? Zatražio je pomoć publike. Publika je najviše glasova, njih 46%, dala Poljskoj, 44% Ukrajini, 10% Španjolskoj, a Francuska je dobila 0%.

- Ništa mi ovo nije pomoglo, morat ću nazvati džokera, rekao je Leo.

Džoker je odmah sa sigurnošću rekao da se radi o Francuskoj. Odlučivši se za njegov odgovor, osvojio je 2.500 eura.

Za prelazak drugog praga deseto pitanje je glasilo: 4. je kolovoza 1782. u katedrali sv. Stjepana. Čemu nazočimo ako je mladenka Constanze Weber?  Bachovu piru, Mozartovu piru, Haydnovu piru ili Beethovenovu piru.

Upotrijebio je i džoker "pola-pola", ostali su odgovori Mozartovom piru i Haydnovom piru.

Kao konačni odgovor ponudio odgovor B - Mozartovom piru i tako osvojio iznos drugog praga od 5.000 eura. 

12. pitanje za 18.000 eura glasilo je ko je tu vlasnik sisulje? - Moruzgva, pčela, imela ili krava? 

Nakon poduže analize, iako nije znao tačan odgovor, odlučio je riskirati i ponudio odgovor B - pčela. Tačan odgovor je C - imela, pa je Leo kući otišao s iznosom od 5.000 eura. 



- Točan odgovor je vrlo zanimljiv, rekao je Tarik. Haustorij ili sisulja organ je parazitskih i poluparazitskih biljaka cvjetnica koji urasta u tijelo biljke domaćina odakle crpi hranjive tvari.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...