RUSIJA IZVELA PRVI VELIKI NAPAD NA KIJEV U OVOJ GODINI: Pogođena ključna infrastruktura

Radi se o prvom velikom napadu na ukrajinsku prijestolnicu od Nove godine.

  • Evropa

  • 14. Jan. 2023  

  • 0

U ruskom raketnom napadu pogođena je ključna infrastruktura u Kijevu, a napadnuti su i Harkiv i Zaporižja, priopćili su dužnosnici.

Prije nego je označena zračna uzbuna u Kijevu je jutros odjeknulo više eksplozija, a vlasti su pozvale stanovnike da odu u skloništa.

"Raketni napad na objekte ključne infrastrukture. Detalji se provjeravaju", objavio je zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Kirilo Timošenko. Kijevska vojna uprava nije objavila o kojoj se infrastrukturu radi.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pozvao je stanovnike da odu u skloništa. Rekao je i da su ostaci projektila pali na nenaseljeno područje na zapadu Kijeva.

Radi se o prvom velikom napadu na ukrajinsku prijestolnicu od Nove godine.

Guverner ukrajinske Čerkaske oblasti upozorio je da bi Rusija tijekom dana mogla izvesti snažan raketni napad te je također pozvao stanovništvo da se skloni na sigurno.

Guverner južne Mikolajevske oblasti Vitalij Kim upozorio je da je 17 ruskih bombardera Tupoljev poletjelo iz zračnih baza. Njegova izjava je uslijedila netom nakon zračnih napada na Kijev i Harkiv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...