KIJEV GORI: U zastrašujućim agresorskim zračnim napadima na glavni grad Ukrajine ima mrtvih i ranjenih, spasioci preživjele traže ispod ruševina…

Napad je bio masovni, iz različitih smjerova, u nekoliko valova. Zračna uzbuna trajala je gotovo tri sata.

  • Evropa

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Snage ukrajinske protuzračne odbrane oborile su više od 20 ruskih dronova iznad Kijeva u noći na 30. maj. U okrugu Holosiiv krhotine su oštetile visoku zgradu, jedna je osoba poginula, četiri su hospitalizirane, a zabilježena je šteta na zgradama i automobilima uslijed pada krhotina u raznim dijelovima grada.

Gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu je izvijestio da kao posljedica pada krhotina ima žrtava i razaranja u raznim četvrtima Kijeva: U Holosiivskyju, zbog pada krhotina na višekatnu stambenu zgradu, gornja dva kata su se zapalila. Više od 20 stanovnika je evakuirano. Prethodno je jedna osoba poginula, a tri osobe su povrijeđene.

Vjerovatno je preklapanje između katova uništeno. U toku je potraga za ljudima ispod mogućih ruševina. Krhotine su oštetile automobile u četvrti Pechersk. U okrugu Darnytskyi, privatna kuća se zapalila uslijed pada krhotina, a oštećeni su i parkirani automobili. U okrugu Dnipro, goruće krhotine pale su na zelenu zonu. U okrugu Podilskyi zabilježen je pad krhotina na nestambenu zgradu.

U okrugu Sviatoshyn krhotine su pale na područje jednog od preduzeća. Prema Kličkovim riječima, u okrugu Holosiivskyi, osim višekatnice u kojoj je izbio požar, oštećena je i jedna stambena zgrada. Gradonačelnik je istaknuo da su spasioci trenutno evakuirali 20 ljudi iz nebodera. Gradonačelnik je također izvijestio da su ukupno 4 žrtve hospitalizirane u okrugu Holosiivskyi, troje su zbrinuli liječnici na licu mjesta.

Uprava je naglasila da hitne službe rade na svim mjestima, ažuriraju se i pojašnjavaju podaci o žrtvama i razaranjima. Prema preliminarnim informacijama KMVA, snage protuzračne obrane uništile su više od 20 neprijateljskih bespilotnih letjelica iznad Kijeva noću. "Ovaj ekstremni zračni napad, 17. od početka mjeseca, prethodno je izveden isključivo dronovima Shahed. Napad je bio masovni, iz različitih smjerova, u nekoliko valova. Zračna uzbuna trajala je gotovo tri sata.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...