DRUGAČIJE I NE ZNA: Dodik brutalno napao i izvrijeđao profesora Daniela Serwera

"Daniel Serwer je jedan od krivaca što SAD već 30 godina ovdje vode potpuno pogrešnu politiku i što se isključivo ponašaju kao promoter muslimanskih interesa".

  • Mini market

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 2

Nakon što je u intervjuu za Politicki.ba Daniel Serwer ponovo oštro kritikovao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i aktuelnu politiku Sjedinjenih Američkih Država, na njega se obrušio Milorad Dodik.

Predsjednik entiteta RS, čovjek koji je već dva puta sankcioniran u SAD-u, a nalazi se i na "crnoj listi" Velike Britanije kritikovao je uglednog američkog analitičara, nekadašnjeg izaslanika Billa Clintona za entitet FBiH i predavača na prestižnom John Hopkins Univerzitetu u Washingtonu:  

"Daniel Serwer je jedan od krivaca što SAD već 30 godina ovdje vode potpuno pogrešnu politiku i što se isključivo ponašaju kao promoter muslimanskih interesa.

Napadajući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Serwer želi da se Srbima pripiše isključiva krivica i da se dodatno dodvori svojim arapskim i muslimanskim finansijerima", napisao je na svom Twitteru Dodik.

Dodao je i da je Serwer već decenijama "ostrašćeno protiv Srba", te da  je "ostao zadnji iz te garniture lobista u Washingtonu".

alt

U intervjuu za Politicki.ba Serwer je naveo i da Vučić ne želi u EU, jer bi to značilo da će završiti kao Sanader.

"Vučić je napravio svoje izbore: autokratija/anokratija (vladavina jenog op.a,) kod kuće, svrstavanje sa Moskvom i Pekingom u inostranstvu uz što više novca i pomoći od Bruxellesa i Washingtona. Nije glupo. Ali jeste cinično i neprincipijelno", rekao je Serwer.

Zanimljivo je da ugledni američki analitičar u cijelom intervjuu nije ni pomenuo Dodika, a ovaj je ipak našao za shodno da reaguje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...