SCHMIDT ZAPRIJETIO VLASTIMA RS-a: "9. januar 2024. se u tom okviru neće dogoditi!"

Schmidt je poručio da se 9. januara naredne godine u postojećem okviru neće dogovoditi. 

  • Vijesti

  • 16. Jan. 2023  16. Jan. 2023

  • 29

Visoki predstavnik Christian Schmidt u razgovoru za sarajevski list Oslobođenje komentarisao je i nedavnu neustavnu proslavu 9. januara tzv. dana Republike srpske. Schmidt je poručio da se 9. januara naredne godine u postojećem okviru neće dogovoditi. 

"Ja polazim od pretpostavke da će Tužilaštvo provjeriti i pregledati govore. Rekao sam da tamo ništa nemaju tražiti službenici iz državne službe i zbog toga polazim od pretpostavke da će se brižljivo analizirati i provjeriti sve šta se tamo dešavalo. Sada se moramo odmaći od 9. januara 2023. i gledati u budućnost. Treba reći da se 9. januar 2024. u tom okviru i na taj način neće dogoditi. Dakle, mogu se slaviti i državni i praznici entiteta, ali to se može raditi na drugi način i nikome zbog toga neće pasti kruna s glave. I mislim isto tako da 2023. nijedan građanin, bilo da živi u Republici Srpskoj, Federaciji ili Distriktu Brčko, nije zainteresovan da se neko ko vodi agresorski rat posmatra blagonaklono", rekao je Christian Schmidt. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...