BURNE NAJAVE ILIJE CVITANOVIĆA: „Kada dođu na red teška politička pitanja ponovo će doći i blokade. Teško je tu vlast ponovo promijeniti…“

„Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

  • Vijesti

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 6

O popuni državnog Doma naroda i aktuelnim političkim temama za Čovićevu stranačku RTV HB govorio je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990. „Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

"Kada dođu na red teška politička pitanja, tu će ponovo doći problemi. Ponovo će, vjerojatno, doći i blokade jer svi će se vratiti na početne postavke. Teško je tu vlast ponovo promijeniti kad se jednom formira. Ali je vrlo  bitno da u ovom trenutku pokažemo ozbiljnost da čim prije formiramo vlast na svim razinama“, kazao je Cvitanović.

Lider HDZ-a 1990 komentirao je i najave bunta od strane SDA.

„Mislim da SDA kao jedna jaka stranka može iz oporbe može dati puno vjetra za rad vlasti. Biti konstruktivna oporba je nešto drugo.

Ne može se biti oporba svemu, ne smije se biti oporba europskom putu BiH, da se ruši nešto, da blokirate procese, da budete destruktivni, to nikome nije dopušteno u BiH“, kazao je on.

„SDA govoreći stalno o prebrojavanju, radikalizaciji, različitim buntovima, to ih je i doveli na poziciji gdje se trenutno nalaze. Ta politička retorika mora biti iza nas. Nikakvog bunta neće biti u BiH, tko god činio vlast. Pozivanje na bunt, prijetiti buntom to nije dobro i to nitko ne smije raditi“, kazao je Cvitanović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...