PROCURIO BEĆIROVIĆEV IZBOR: Na pozicije ambasadora idu Damir Arnaut, Erol Avdović, Haris Bašić, Elma Kovačević-Bajtal...

Na listi je nekoliko dobro poznatih imena iz različitih branši. 

  • Vijesti

  • 23. Jan. 2023  23. Jan. 2023

  • 13

Portal Istraga objavio je danas listu prijedloga za ambasadore BiH koje je odabrao član Predsjedništva BiH Denis Bećirović. Na listi je nekoliko dobro poznatih imena iz različitih branši. 

Tako će, ukoliko ne bude nikakvih smetnji, bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija preuzeti funkciju ambasadora BiH u Ujedinjenim nacijama, o čemu smo ranije izvijestili. 

Zvaničnik Naše stranke i dosadašnji državni parlamentarac Damir Arnaut preuzet će funkciju ambasadora BiH u Njemačkoj, a funkciju ambasadora BiH u Vijeću Evrope u narednom periodu obavljat će zvaničnik Naroda i Pravde Haris Bašić, nekadašnji savjetnik u kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. 

Novi ambasador u Kraljevini Belgiji biće novinar i dugogodišnji dopisnik iz New Yorka Erol Avdović. Dosadašnja uposlenica Ministarstva vanjskih poslova Amira Arifović preuzet će funkciju ambasadorice BiH u Italiji, dok će Anesa Kundurović, bivša ambasadorica BiH u Japanu, biti nova ambasadorica BiH u Danskoj. 

Elma Kovačević-Bajtal, zaposlenica Vanjskotrgovinske komore BiH i supruga Esada Bajtala, analitičara bliskog sarajevskoj Trojci, obavljat će dužnost ambasadora BiH u Crnoj Gori, a Haris Hrle, bivši ambasador BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, Austriji i Saudijskoj Arabiji, ide na poziciju ambasadora BiH u Indiji. 

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...