NAKON KRATKOTRAJNE KRIZE: Jusuf Nurkić sa 25 poena, 11 skokova i 7 asistencija briljirao u pobjedi "Portlanda" nad "San Antoniom" (VIDEO)

Predstoji im borba za plasman među prvih deset timova koji će osigurati nastup u play offu.

  • Sport

  • 24. Jan. 2023  

  • 0

Jusuf Nurkić je nakon serije loših utakmica noćas odigrao sjajan meč u pobjedi svojih "Portland Trail Blazersa" na domaćem terenu protiv "San Antonio Spursa" 147-127. Za svega 27 minuta provedenih u igri bosanskoherecgovački reprezentativac ubacio je 25 poena (šut iz igre 10-14), imao 11 skokova i 7 asistencija. Od četiri pokušaja za tri poena ubacio je dva. Nurkić  nije imao problema sa ličnim greškama zbog kojih je u posljednjih nekoliko utakmica više provodio na klupi nego na parketu,

Damian Lillard je bio najefikasniji u "Portlandu" sa ubačenih 37 poena i čak 12 asistencija.

"Portland TrailBlazersi" imaju omjer pobjeda i poraza 22-24 i nalaze se na 14. mjestu Zapadne konferencije NBA lige. Predstoji im borba za plasman među prvih deset timova koji će osigurati nastup u play offu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...