UKOLIKO PROĐE NOVI PRIJEDLOG ZAKONA: Rusi koji žele napustiti zemlju autom morat će rezervirati termin?

Sve zbog izbjegavanja mobilizacije.

  • Svijet

  • 24. Jan. 2023  24. Jan. 2023

  • 0

Rusi koji žele napustiti zemlju automobilom uskoro bi, prođe li novi prijedlog zakona, mogli biti prisiljeni unaprijed za to rezervirati termin kod vladinih dužnosnika. 

Jevgenj Moskvičev, koji je u Kremlju zadužen za promet i infrastrukturu, pripremio je amandmane zakona koji predviđaju rezervaciju datuma i vremena za vozila koja prelaze rusku granicu. Proizlazi to iz dokumenta u koji je uvid imala ruska režimska agencija TASS.

Prema prijedlogu zakona, vozači će morati putem interneta rezervirati termin ako žele prijeći rusku granicu. Previđena procedura uključuje davanje niza dokumenata i preciziranje vremena u kojem žele prijeći granicu.

"Prolazak vozila koja pripadaju ruski i strani prijevoznicima, građanima Rusije, stranim državljanima, osobama bez državljanstva i ostalima koji žele prijeći granicu Ruske Federacije je moguć na unaprijed rezervirani datum i vrijeme u skladu s procedurom koju utvrđuje vlada Ruske Federacije", stoji u dijelu prijedloga zakona.

Podsjetimo, nakon što je ruski  predsjednik Vladimir Putin proglasio "djelomičnu" mobilizaciju rezervista za rat u Ukrajini prošle godine, Rusiju je napustilo više stotina tisuća građana, mahom muškaraca koji su htjeli izbjeći mobilizaciju.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...