ČOVIĆEVI MEDIJI NE BIRAJU RIJEČI: "Lagumdžija je ekstrem i radikal, nečovjek i politička hulja!"

Za razliku od čelnika SNSD-a, Milorada Dodika, koji se izjasnio protiv kandidature Zlatka Lagumdžije, čelnici HDZ-a, još se nisu zvanično odredili ali su putem medija pod svojom kontrolom krenuli u brutalni obračun s bivšim čelnikom SDP-a. 

  • Mini market

  • 24. Jan. 2023  24. Jan. 2023

  • 10

Nakon što je predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da dio imena sa spiska Bećirovića za nove ambasadore naše države nema podršku njegove stranke, oglasili su se i portali pod kontrolom Dragana Čovića koji se također protive Lagumdžijinom imenovanju. 

"SNSD neće podržati imenovanje Zlatka Lagumdžije i Damira Arnauta za ambasadore jer se radi o ljudima koji dokazano rade protiv Republike Srpske", kazao je lider SNSD-a. 

Čelnici HDZ-a, još se nisu zvanično odredili o kandidaturi Lagumdžije, no mediji pod izravnom kontrolom Dragana Čovića krenuli su u brutalni obračun s bivšim liderom SDP-a.

Mostarski portal ABC piše da Hrvati ne bi trebali pristati na ovaj prijedlog Denisa Nećirovića. 

"Valja napomenuti da je Lagumdžija 2006. godine u BiH pokrenuo stvari nagore kada je 'ovaj ekstrem i radikal, nečovjek i politička hulja smislio projekt Sejdo Komšić'.

Inače, odluka Bećirovića da predloži Lagumdžiju za ambasadora, izazvala je nezadovoljstvo i unutar SDP-a. Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović danas je poručio da imenovanje Lagumdžije nije usuglašeno unutar SDP-a, ali ni sa predsjednikom stranke Nerminom Nikšićem, kojem je sada u ruke bačen vruć krompir.

 

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...