HAOS U NJEMAČKOJ: Muškarac nožem u vozu napao putnike, ima mrtvih i ranjenih

Policija nije dala nikakve informacije o identitetu osumnjičenika.

  • Hronika

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 1

Muškarac je nožem izbo i ranio nekoliko ljudi u vozu u sjevernoj Njemačkoj prije nego što ga je policija privela, javlja njemačka novinska agencija dpa.

Napad se dogodio kad je regionalni voz koji je vozio iz Kiela za Hamburg trebao ući na stanicu Brokstedt. Brokstedt je mjesto oko 60 kilometara sjeverno od Hamburga.

Ministrica unutarnjih poslova pokrajine Schleswig-Holstein Sabine Suetterlin-Waack je potvrdila da su dvije osobe ubijene, a pet ih je ranjeno u napadu koji se dogodio oko 15 sati po lokalnom vremenu. Još uvijek nije poznato koliko su teške njihove povrede.

Željeznička stanica u Brokstedtu bila je zatvorena nekoliko sati, javlja dpa.

Policija nije dala nikakve informacije o identitetu osumnjičenika i dodala da se njegovi mogući motivi istražuju, ali "Bild" piše da je počinitelj Sirijac, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...