GOTOVA ISTRAGA: Procurili detalji nesreće slavnog glumca, spašavao nećaka... (FOTO)

Renner je stradao 1. januara ujutro na imanju u Nevadi.

  • Show

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 0

Nakon što je završila istraga saznali su se detalji nesreće koju je Jeremy Renner doživio na Novu godinu.

Glumac je pao pod snježnu ralicu, a sada se doznalo da je pokušavao zaustaviti taj stroj od nekoliko tona, koji je proklizao i prijetio da će udariti njegovog nećaka.

Do sada se znalo da je Renner stradao 1. januara ujutro na imanju kod Lake Tahoea u Nevadi te da je pomagao članu porodice kojem je snijeg zatrpao automobil, a sada je jasno da je riječ o njegovom nećaku.

image

Jeremy Renner javio se iz bolnice

Parkirna kočnica nije bila korištena, a ona bi spriječila da ralica koja se kreće uz pomoć gusjenica, krene kliziti na stranu. Glumac iz "Avengersa" najprije je izbavio kamionet svog nećaka iz snijega, a nakon toga ralica je počela kliziti i pregazila je glumca, opisali su iz ureda šerifa okruga Washoe.

"Čistač snijega The Pistenbully počeo je klizati, zbog čega je Renner sišao s vozila bez da je aktivirao kočnicu za hitne slučajeve", stoji u izvještaju, javlja CNN.

"Iako je Pistenbully imao nekih mehaničkih problema, vjeruje se na temelju našeg mehaničkog pregleda da bi parkirna kočnica spriječila ralicu da krene naprijed. Kada je Renner pokušao zaustaviti ili skrenuti Pistenbully kako bi izbjegao ozljede (svog nećaka), gusjenica ga je povukla ispod vozila i pregazila", piše.

Indikator kočnice u kabini nije radio, a "mehanički problemi mogli su biti faktor u ovoj nesreći", također se navodi u izvještaju.image  

Glumac je helikopterom prebačen u bolnicu, gdje je ostao više od dvije sedmice, a podvrgnut najmanje dvije operacije i liječen je na odjelu intenzivne njege, prenosi Gloria.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...