OSTAO ZAROBLJEN U UKRAJINSKOM GRADU HERSONU: U raketnom napadu uništen turski brod "Tuzla" (VIDEO)

Raketa je pala na most broda i izazvala požar, saopštila je bezbjednosna pomorska kompanija Ambrei.

  • Svijet

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 0

Brod za generalni teret u turskom vlasništvu po imenu "Tuzla" pogođen je danas projektilom u luci u južnom ukrajinskom gradu Hersonu.

To je izazvalo požar, pokazaju video snimci s mjesta događaja.

Raketa je pala na most broda i izazvala požar, saopštila je bezbjednosna pomorska kompanija Ambrei, a prenio Reuters.

Na video snimcima vidi se kako plamen puni komandnu sobu broda, ali Reuters nije mogao da potvrdi datum kada je snimljen ovaj video.

Brod, koji se zaglavio u luci od februara 2022. godine, jedan je od dvanaest turskih plovila zarobljenih u ukrajinskim lukama, uključujući Herson, koji nisu obuhvaćeni ugovorom o transportu crnomorskog žita uz posredovanje UN-a.

"Jučer navečer došlo je do napada, najvjerovatnije na luku, a čini se da je eksploziv pogodio brod, ali kako nema posade nije bilo ni povrijeđenih ni žrtava", rekao je anonimni izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...