SVAĐA U PARLAMENTU: Mešalić demantovao Elzinu Pirić - "Izrekli ste mnogo neistina!"

"Ali ono što govorite za TK nije tačno. Niti je Dodik, niti Karamatić pomogao TK", kazao je Mešalić.

  • Mini market

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 1

Elzina Pirić, zastupnica PDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, u toku današnje višesatne sjednice na kojoj se raspravalja o Prijedlogu budžeta FBiH za 2023. godinu, kazala je kako je "Milorad Dodik najviše pomogao Unsko-sanskom i Tuzlansko kantonu".

"Vjerovali ili ne nama je iz Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona najviše pomogao Milorad Dodik. Povezao nas je autoputem pa sad prije stignem do Cazina, nego do Sarajeva. Ali da skratim i da vam kažemo da je ovo historijski trenutak, složit ću se ja sa premijerom historijski budžet, historijske pauze", između ostalog kazala je Pirić i čestitala formiranu vladu. 

Odgovorio joj je Mahir Mešalić, zastupnik DF – a. "Puno smo čuli neistina i saznali nove stvari da ima neka parlamentarna većina i da je njen portparol Pirić. Izrekla je mnogo neistina da je Dodik pomagao Tuzlanskom kantonu, da je Karamatić zajedno sa Dodikom pomagao. Znam da ste vi vladali u Tuzlanskom kantonu i bili u SDA stranci, a sad se prikazujete da ste novo osvježenje ovdje. Ne znam u ime koga i čega govorite. Ali ono što govorite za TK nije tačno. Niti je Dodik, niti Karamatić pomogao TK", kazao je Mešalić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...