OSMORKA SE PODIJELILA: Otkriveno kako je Zlatko Miletić pobijedio u utrci za poziciju delegata u Domu naroda BiH

Iz Kluba Hrvata su izabrani: Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić ispred HDZ-a, Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Zlatko Miletić.

  • Mini market

  • 27. Jan. 2023  27. Jan. 2023

  • 1

Danas je održana sjednica Doma naroda FBiH na kojoj su izabrani delegati za državni Dom naroda iz Kluba Hrvata i Bošnjaka.

Iz Kluba Hrvata izabrani su: Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić ispred HDZ-a, Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Zlatko Miletić .

Tako je HDZ, ipak, na kraju ostao bez četvrtog delegata u Domu naroda, iako su uložili silni napor pa i ocjenjivali koalicione partnere iz Osmorke da bi došli do te pozicije. 

Te ucjene su dovele i do podjela unutar Osmorke kada se pristupilo glasanju.

Kako javlja portal Istraga, NiP i SDP nisu podržali Zlatka Miletića, ali glasovima NES-a , ZnG i Berine Fejzić Miletić je, ipak, postao delegat u Domu naroda PS BiH.

Kako će se ovo odraziti na buduće procese formiranja vlasti i da li će negativno utjecati na koalicione odnose, ostaje da se vidi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...