ŠTA SE DOGAĐA? SRUŠIO SE HELIKOPTER KOJI PREVOZI PUTINA: Do pada je došlo prilikom slijetanja kod Moskve

Helikopteri često prevoze ruskog predsjednika po Rusiji, nadopunjujući njegovu flotu aviona Il-96 i drugih mlažnjak

  • Svijet

  • 28. Jan. 2023  

  • 2

Ruska državna novinska agencija Interfax javlja da se helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući i predsjednika Vladimira Putina, navodno srušio prilikom slijetanja kod Moskve. U izvještaju se navodi kako je helikopter Mil Mi-8 udario u zemlju dok je u petak slijetao u međunarodni aerodrom Vnukovo koja se nalazi u blizini ruske prijestolnice.

Vazduhoplovna publikacija Aerotime Hub izvještava da je helikopter pripadao posebnom odredu ‘Rusija’, koji upravlja avijacijom koji se koriste za prijevoz ruskih vladinih dužnosnika.

Hitna služba koju je citirao Interfax rekla je da “prema preliminarnim podacima ima žrtava”, ali u isto vrijeme su citirali i izvor sa aerodroma koji je rekao da u incidentu niko nije povrijeđen.

“Prilikom slijetanja, helikopter je zahvatio propeler na tlu i oštetio se repni dio”, rekao je agenciji izvor iz zračne luke.

Ruski Telegram kanal Mash objavio je sliku koja navodno prikazuje helikopter s riječi “Rusija” prikazanom na njemu i lopaticama repnog rotora koje su očito odsječene.

Putin često u helikopterima

“Prema našim informacijama, radi se o Mi-8MTV-1, proizvedenom 2013. godine, i izgrađenom za 22 putnika”, piše u kanalu.

Helikopteri često prevoze ruskog predsjednika po Rusiji, nadopunjujući njegovu flotu aviona Il-96 i drugih mlažnjaka.

Interfax je rekao da su teško slijetanje mogli uzrokovati loši vremenski slovi ili kvar opreme, dok je novinska kuća Ukrajinska pravda objavila da se radi o pogrešci pilota.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...